Een passie voor racen sinds de jaren '80

Schriek Motorsport is in 2015 opgericht door Ferry Schriek vanuit een passie voor autosport die in de jaren '80 is ontstaan. Na het behalen van de racelicentie, deelname aan de Marlboro Challenge 1985 (laatste 20) en de liefde voor de techniek.

Marlboro Challenge 1985 Schriek Motorsport Ferry
Ferry Schriek In De Ford Tijdens De Marlboro Challenge 1985

We bouwen, onderhouden en reviseren op maat gemaakte raceauto's voor coureurs die deelnemen in (amateur) raceklassen bij Nederlandse organisaties. Zoals bijvoorbeeld de DNRT, ACNN of de HARC die betaalbaar racen mogelijk maken.

Hierin richten wij ons met name op coureurs die rijden met Mercedes-Benz of BMW. Van BMW E30 Cup raceauto's tot de E46 en van de SLK cup tot C-klassen die het circuit op gaan. En alles wat hier tussenin valt of in de buurt komt.

Bjorn Hees In Zijn Door Schriek Motorsport Opgebouwde Bmw E30 Cup Raceauto

Perfectie is onze motivatie en die motivatie is de drijfveer om altijd beter te willen.

Succes in de autosport valt te vinden in de details. Want die maken het verschil tussen winst en verlies. En die details, daar maakt Schriek Motorsport het verschil. Want we vinden het leuk te werken aan projecten waar kennis van techniek en creativiteit samen voor resultaat zorgen.

We passen dit onder andere toe in het gebruik van specifieke onderdelen, de wegligging van de auto en de opbouw van de carrosserie van de raceauto. Zoals te zien in het projectoverzicht van Schriek Motorsport.