Wisselvallige resultaten tijdens de 3e race van het seizoen

De derde race van het seizoen werd op 11 juni verreden op het Circuit van Zandvoort waarin Johan Jansen (307) en Délano Schriek (376) voor Schriek Motorsport uitkwamen in de BMW e30 cup. Net als tijdens de eerste race van dit seizoen begon de dag regenachtig waardoor de vrije training zorgde voor een gladde baan en een aantal rijders in de grindbak.

Helaas kon Johan wegens een klein probleem aan de dynamo niet direct starten in de vrije training en heeft uiteindelijk de laatste 2 ronden nog een tijd kunnen neerzetten. Délano kon wel vanaf de start zijn ronden maken en het circuit van Zandvoort leren kennen waardoor Schriek Motorsport uiteindelijk een goed begin van deze racedag kon maken. Aan het einde van de vrije training kon Johan de 14e en Délano de 16e positie rijden in de eindstand van de vrije training.

Op verbeterend weer moesten we in de kwalificatie nog even wachten waardoor er een aantal rijders ook weer zorgde voor een gele vlag situatie. Hierdoor moesten alle rijders van de BMW e30 cup regelmatig de snelheid minderen waardoor het zetten van een goede tijd niet gemakkelijk was. Nadat de kwalificatie richting het einde ging kregen de rijders alsnog de kans een goede tijd neer te zetten op een circuit zonder probleemsituaties op de baan. Ralph Disveld bleek in de kwalificatie de snelste rondetijd te hebben gereden met Johan op een 8e en Délano op een 14e positie.

Wisselvallige Resultaten Tijdens De Derde Race Van 2016

Race 1

De eerste race van de dag was er één waarin het weer vrijwel iedere minuut wisselde van lichte regen tot droge situaties. Délano kon tijdens de start goed wegrijden waardoor hij direct een aantal rijders kon inhalen en Johan zakte terug naar de 10e positie. Na ongeveer 3 ronden waren er achter in het circuit een aantal rijders van de baan gereden waardoor er een code-60 situatie ontstond. Hierdoor moest het volledige veld zo’n 3 a 4 ronden 60 km/u blijven rijden waarna de rijdende herstart zou plaatsvinden. Hierin was het gat tussen Délano en de rijders voor hem te groot om een direct inhaalactie te kunnen plaatsen, maar kon hij naarmate de race vorderde terugrijden naar de rijders voor hem. Johan kon het veld vanuit de herstart goed meerijden en direct een aantal plaatsen naar voren rijden waardoor hij de 8e positie weer kon overnemen. Net na het vrijgeven van het startveld en het terugrijden en uiteindelijk kunnen inhalen van een ander rijder door Délano, bleek er weer ergens een rijder over de kop te zijn gegaan waardoor race 1 na 9 ronden zou worden afgevlagd. Zo kwam Johan uiteindelijk als 8e en Délano als 12e rijder over de finish.

Race 2

Race 2 zou gelukkig een droge race worden waarin Délano nog goed kon wegkomen. Helaas kwam er aan de race van Délano na 2 ronden al een einde door een kapotte versnellingspook waardoor hij niet meer kon verder rijden. De koplopers bleken tijdens de 2e race zodanig snel te zijn dat de top 8 van het veld uit elkaar gereden was en er nog een aantal kleine groepjes ontstonden waarin gestreden werd voor een positie. Jonathan en Peter Kreuger waren voor Johan al te ver weg om het gat nog dicht te kunnen rijden waardoor Johan de race met een 7e positie kon afsluiten.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goede en vooral leerzame dag waarmee Schriek Motorsport aan de slag kan tot de volgende race van 6 augustus op Circuit Park Zandvoort.