Super race op Circuit Zolder, Johan pakt podium

Na de seizoensopener op Circuit Park Zandvoort was het 17 mei tijd voor de tweede race van het seizoen. Dit keer een buitenlandse race op het Belgische circuit van Zolder waarin Schriek Motorsport uitkwam met 2 rijders: Johan Jansen (307) en Django Manssen (385). Délano Schriek heeft wegens examens helaas niet kunnen deelnemen aan deze race.

Vrije training/kwalificatie

De vrije training en de kwalificatie waren tijdens dit evenement samengevoegd om zo de geluidsmarge niet te overschrijden. Hierdoor kon Django tijdens deze sessie, welke zijn eerste race in de autosport zou verrijden, het circuit en de auto leren kennen. Ook Johan ging goed van start tijdens de kwalificatie en kon rondetijden rijden in de top 5 van het klassement. Helaas moest de vrije training/kwalificatie al na 7 ronden worden afgevlagd wegens problemen van andere rijders op het circuit. Uiteindelijk behaalde Django de 34e en Johan de 5e positie van de 38 rijders.

Django Manssen Neemt Deel Aan De Bmw E30 Cup Op Circuit Zolder

Race 1

Net na het begin van de middag en een inmiddels zonnig circuit maakte de BMW e30 cup haar opwachting tijdens de start van race 1. Hierin was vooral de start vrij rommelig waarin een aantal rijders niet goed op de grid stonden en/of een valse start hadden gemaakt.

Tijdens de start werd Johan direct geraakt door een andere rijder waardoor er behoorlijke schade aan de auto ontstond en de zijspiegel nog gedeeltelijk aan de raceauto kon blijven hangen. Gelukkig géén grote problemen en na een aantal bochten kon Johan de 3e positie in het veld overnemen. Ook Django kon in het begin van de race goed meerijden met de rest van het veld. Na een aantal inhaalacties groeide Django steeds meer in de race en de rondentijden verbeterde ook iedere ronde.

Na 10 rondes viel de finishvlag voor de BMW e30 cup en kwam Johan als derde en Django als 24e over de finish.

Django Manssen Tijdens Zijn Eerste Race Op Circuit Zolder

Race 2

Tussen race 1 en race 2 had Schriek Motorsport de tijd om de opgelopen schade zo veel mogelijk te herstellen waarna we later in de middag konden beginnen aan race 2. Ook in deze race een aantal mooie inhaalacties waarin de top 3, bestaande uit Ralph Disveld, Peter Kreuger en Johan Jansen, van het veld konden wegrijden en elkaar later in de race nogmaals zouden tegenkomen.

Johan Jansen Haalt Peter Kreuger Mooi In Op Circuit Zolder

Django kon in deze race zijn tijden verbeteren en had mooie ‘gevechten’ met de andere rijders in het veld. Na +/- 6 ronden moest Django zijn raceauto helaas langs de kant zetten wegens een lekke band. In de rondes na het uitvallen van Django kon Johan zich goed plaatsen voor een inhaalactie later in de race door naar Peter Kreuger te rijden. In de laatste ronde van de race werd de uiteindelijke inhaalactie mooi door Johan geplaatst waardoor hij als 2e over de finish kwam en hierdoor een podiumplaats kon pakken.