Schriek Motorsport op snelheid tijdens 4e race van het seizoen

Na de zomerstop van bijna 2 maanden mocht Schriek Motorsport zich 6 augustus weer opmaken voor de 4e race van het seizoen. Dit keer kwamen Délano Schriek en Johan Jansen uit voor Schriek Motorsport.

Vrije training

Op de route naar Zandvoort waren de weersomstandigheden nog niet bepaald goed te noemen en met behoorlijke regenbuien vroeg in de morgen, was het nog maar de vraag of de weersverwachting wel goed zou zijn geweest. Gelukkig werd het al snel droger en verscheen er een licht opkomend zonnetje waardoor de vrije training op een opdrogende baan kon worden verreden.

De Bmw E30 Cup Raceauto Van Schriek Motorsport

De vrije training begon om 09.00 uur en geeft rijders de mogelijkheid het circuit te kunnen verkennen en de afstelling van de auto te kunnen testen. Al gauw bleek het bij zowel Johan als Délano goed te zitten en was dit ook goed terug te zien in de live-timing. In het begin van de vrije training wist Johan zich rond de 3e positie te vestigen en was Délano regelmatig in de top 10 te vinden. Naarmate de vrije training vorderde wist Délano in zijn 6e ronde een persoonlijk snelste tijd neer te zetten waardoor hij als 3e in de ranglijst kwam te staan. Johan wist de 7e positie te bemachtigen waardoor de kansen voor Schriek Motorsport in de aankomende kwalificatie ook steeds beter moesten gaan worden.

Kwalificatie

Kort na de vrije training kon Schriek Motorsport zich voorbereiden op de kwalificatie waarin we na het maken van een aantal kleine wijzigingen aan de afstelling van de raceauto’s benieuwd waren naar het aankomende resultaat.

Ook in deze sessie zorgden de snelle wisselingen in posities voor veel spanning onder alle bezoekers op Zandvoort. De top 5 rijders wisten allemaal hun persoonlijk snelste tijd in het laatste gedeelte van de kwalificatie te rijden en zo ook Johan en Délano. Uiteindelijk wist Délano zich op een 3e en Johan op een 5e positie te kwalificeren. En voor de nog maar 3e race van Délano in de autosport, mogen we toch wel spreken van een super resultaat waarmee we op een aantal tienden van een seconde bij de voorste 2 rijders stonden.

Delano Schriek En Johan Jansen Op Circuit Zandvoort

Race 1

Na het super resultaat in de kwalificatie van Johan en Délano mochten we in het ‘super raceweekend’ van de DNRT zelfs 3 in plaats van 2 races rijden. Voorbereidend op de aankomende 1e race hadden we weer wat kleine wijzigingen aan de afstelling gemaakt waarna Schriek Motorsport na de pauze zich op de startopstelling in de pitstraat kon opstellen.

De race begon om 13.00 uur op een zonnig circuit van Zandvoort. Na de start bleek Délano niet goed weg te zijn gekomen en moest uiteindelijk achter Tobias Kreuger aansluiten. Johan maakte daarentegen een super start en kon direct de aansluiting met de kopgroep vinden.

Later in de race ontstond er een mooie groep van 3 rijders, bestaande uit: Peter Kreuger, Délano en Jonathan Kreuger waarin de snelheid van Délano tussen deze ervaren rijders goed te zien was. Ronden lang bleef het spannend tot Peter Kreuger eerder dan verwacht zijn rem had gebruikt en Délano zijn raceauto niet op tijd kon stoppen. Een kort moment op de achterbumper van Peter Kreuger tot gevolg en het uiteindelijk verkrijgen van een 10 seconden tijdstraf stond Délano uiteindelijk als 10e op de eindkwalificatie. Verder in het veld kon Johan een mooie 4e positie te rijden doordat er in de kopgroep ook een gevecht ontstond waaruit een tijdstraf voortkwam.

Race 2

De tweede race beloofde ook weer een spannende te gaan worden waarin weer voor veel rijders een hoop punten te behalen vielen. Na de start konden vrijwel alle rijders de eerst bochten van Zandvoort goed doorkomen en zo ook Délano en Johan. Na een aantal ronden bleek een code-60 situatie nodig te zijn omdat er een aantal rijders van het circuit waren afgereden. De code-60 situatie zorgt voor een veilige situatie waarin marshalls het probleem op het circuit kunnen oplossen terwijl alle rijders maximaal 60 km/h mogen rijden. Helaas bleek de code-60 situatie dusdanig invloed te hebben op de rest van de race waardoor er niet veel ronden over bleven en het veld al behoorlijk in delen was opgesplitst. Johan wist na het vallen van de groene vlag nog de aansluiting met Jessie Hemink te vinden, maar moest door een kleine fout een mogelijke inhaalactie laten schieten. Zo kon Délano zijn 10e positie blijven vasthouden en kwam Johan als 7e over de finish.

Race 3

Als mooie toevoeging mochten de rijders van de BMW e30 cup tijdens het super raceweekend nog een 3e race rijden. Ook hierin was er helaas weer een code-60 situatie nodig, maar kon Délano alsnog met een aantal mooie inhaalacties zich terugvechten naar de 7e positie met direct achter hem Johan.

Delano En Ferry Schriek Op De Startopstelling Van Race 3 6 Augustus Op Circuit Park Zandvoort

Schriek Motorsport kan met vertrouwen terugkijken op de 4e race van dit seizoen waarin zowel Johan als Délano de snelheid te pakken hadden. We gaan ons de komende weken voorbereiden op de race op het TT circuit in Assen welke 8 september zal worden verreden.