Koenraad Schulten zorgt voor mineur op Circuit Zolder

Het is op dit moment een drukke periode in het seizoen van de BMW E30 Cup waarin we 23 mei j.l. voor de 3e race in 2 weken tijd op Circuit Zolder in actie kwamen.

Voor Schriek Motorsport de tweede keer op dit circuit, maar voor Délano Schriek pas zijn eerste deelname aan een race op het Belgische circuit. De focus lag in de ochtend waarin we een gecombineerde vrije training/kwalificatie moesten rijden op het leren kennen van het circuit en proberen zo snel mogelijk de snelheid te vinden. Door de gecombineerde sessies hadden we nu zo’n 40 minuten de tijd om dit te doen en was het in het begin van de sessie nog een verschil van zo’n 6 seconden tot de koploper(s), maar ging dit ronde-na-ronde steeds beter.

Delano Schriek Na Afloop Van De Eerste Race Op Circuit Zolder Tijdens De Bmw E30 Cup Mei 2017

De eerste 25 minuten van deze sessie waren de ‘vrije training’ waarin de rondetijden niet werden meegeteld voor de kwalificatie waardoor Délano Schriek netjes zijn ronden kon rijden en we hem middels een pitboard op de hoogte konden houden over zijn positie en het verschil naar de koploper. Naarmate de sessie verder ging konden we goed zien dat Délano groeide op het in de bossen gelegen circuit en stapje-voor-stapje naar voren kwam. Na de eerste 25 minuten begon de kwalificatie. Ook hierin hebben we Délano Schriek meters laten maken en niet gekozen voor het opnieuw afstellen van de auto zoals een groot gedeelte van het startveld heeft gedaan. Mede doordat de rondetijden steeds beter werden kwamen we vanzelf op het punt waarin we rond de 5e positie terecht kwamen. In de laatste ronden zat Délano Schriek zo’n 2 seconden achter Tobias Kreuger, maar in de laatste ronde pakte Délano nog een stuk winst waardoor het verschil “maar” 1,5 seconde was. Niet verkeerd voor de eerste keer op dit circuit en doordat Jonathan Kreuger een andere rijder voor het kampioenschap, Nick Geelen, er vol heeft afgereden moest hij als laatste beginnen aan de eerste race van de dag waardoor Délano als 4e had gekwalificeerd.

Mooie eerste race waarin rijders tot op de limiet aan het racen zijn

Net na 13.00 uur mochten we van start voor de eerste race van de dag. De start was voor Délano goed te noemen, maar de eerste 3 rijders bestaande uit Tobias Kreuger, Joshua Kreuger en Bas Nederlof waren vrijwel direct vertrokken. Het gat was daarom direct te groot om nog terug te halen waardoor de grootste concurrentie van achteren zou gaan komen.

Start Van De Bmw E30 Cup Op Circuit Zolder

Met name Peter Kreuger kon goed met Délano meekomen en wist dit een behoorlijke tijd vol te houden. Na een aantal ronden wist Peter Kreuger een inhaalactie te plaatsen bij Délano en heel kort de 4e positie over te nemen. Een aantal bochten later wist Délano door slim te rijden en een goede positie te kiezen direct de 4e positie weer terug te pakken waarna Peter Kreuger weer opnieuw kon gaan beginnen. Een aantal rijders achter Peter Kreuger konden hierdoor weer aansluiting vinden waardoor het achter Délano behoorlijk spannend begon te worden en gaf het Délano de kans een gat te maken naar de achtervolgende groep.

Delano Schriek Krijgt Concurrentie Op Circuit Zolder

Richting het einde van de eerste race wist alleen Jonathan Kreuger terug te rijden tot aan Délano en zelfs een inhaalactie te plaatsen om zo de 4e plaats over te nemen. Zoals we gewend zijn liet Délano vlak voor de G.Villeneuve bocht het spreekwoordelijke kaas niet van zijn brood eten en de 4e positie weer terug te pakken. Het gevolg: de laatste 2 ronden een enorm spannende eindfase waarin zowel Délano als Jonathan Kreuger elkaar de ruimte gaven wanneer nodig, maar wel op de limiet aan het racen waren. De 4e plaats was daardoor het eindresultaat in de eerste race!

Poging tot nog een goed resultaat mislukt

Aan het einde van de middag mochten we weer voor race 2. Mede doordat de rijders voor Délano dusdanig snel blijken te zijn was het zaak of direct toe te slaan en vanuit daaruit te kijken wat er mogelijk was, of de vierde positie ook in race 2 proberen te behalen om zo belangrijke punten voor het kampioenschap mee naar huis te kunnen nemen.

Om 15.45 mochten de rijders van de BMW E30 Cup van start en kwam Délano goed van zijn plaats, maar wist ook Nick Geelen twee posities te winnen van Jonathan Kreuger en Koenraad Schulten. Een aantal ronden lang waren er kleine wisselingen qua tussenliggende tijd van deze rijders. Het ene rondje zaten ze dicht op elkaar, het volgende rondje weer iets verder van elkaar. Het was dan ook erg leuk om naar dit groepje rijders te kijken. Jonathan Kreuger wist de positie van Nick Geelen later in de race over te nemen en kort achter Délano een aantal keer een inhaalactie te plaatsen die, tot dan toe, nog niet (volledig) succesvol waren.

In de Jacky Ickx bocht kwamen Délano en Jonathan Kreuger naast elkaar in de ‘chicane’ en toucheerden elkaar licht. Nick Geelen ging mede door de terugname in snelheid hierdoor achterstevoren waarna Koenraad Schulten direct kon aansluiten achter Délano. We hadden hierin verwacht dat het hoogstens nog een plek zou kunnen kosten, maar het eindresultaat was anders. Koenraad Schulten reedt in de Sterrenwacht (2e bocht na het rechte stuk van start/finish) vol tegen Délano aan waardoor Délano uit de race werd gereden. Het resultaat: een behoorlijk (onnodig) beschadigde auto en kostbare punten die we hebben verloren.

De Schade Na De Race In De Bmw E30 Cup Op Circuit Zolder

Buiten de toch vervelende afloop van deze racedag hebben we ook met Janis, Maarten en een aantal leden van de BMW E30 Club Nederland een erg gezellige dag mee mogen maken!