Goede resultaten tijdens eerste race van het seizoen 2016

Na een lange voorbereiding tijdens de wintermaanden was het zondag 27 maart 2016 eindelijk zover: De eerste race van het seizoen tijdens de jaarlijkse paasraces op Circuit Park Zandvoort.

Zoals verwacht was het in de ochtend nog regenachtig en begonnen wij vroeg in de morgen met de vrije training. In totaal reden er 47 rijders mee tijdens de eerste racedag van het seizoen 2016 waardoor het bijzonder druk was op het circuit. In deze 10 á 15 minuten kon Délano het circuit goed leren kennen onder slechte omstandigheden waarna we nog enkele kleine wijzigingen konden doorvoeren voor de kwalificatie. Door een opdrogende baan en verbeterende weersomstandigheden konden vrijwel alle rijders het normale niveau halen en behaalde Délano, tijdens zijn eerste kwalificatie, een knappe 21e positie.

Eerste Race Van Delano En Schriekmotorsport Op Circuit Zandvoort 2016

In het begin van de middag was het tijd voor de eerste race van de DNRT BMW e30 cup. Na een goede start en een aantal imponerende inhaalacties van zowel Délano als andere rijders konden wij terugkijken op een mooie eerste race waarin Délano als 12e over de finish kwam. Het welbekende spektakel tijdens de races van de BMW e30 cup was ook in deze race weer goed zichtbaar waardoor we enthousiast konden beginnen aan race 2. De tweede race van de dag begon later in de middag en ook hierin waren er weer mooie inhaalacties te zien. Na 12 rondes kwam Délano als 13e over de finish en kunnen wij terugkijken op een goed debuut in de autosport.