Een nieuw seizoen begint tijdens de Paasraces op Circuit Zandvoort

Na bijna een jaar niet meer in actie te zijn gekomen in de BMW E30 Cup was het 20 april eindelijk weer eens tijd om de raceschoenen uit de kast te pakken. En deel te nemen aan de Paasraces van de DNRT op Circuit Zandvoort. Het werd een zonnige racedag waarin Délano Schriek al snel de snelheid weer wist te vinden, maar door pech niet tijdens alle sessies in actie kon komen.

Delano schriek en stefan de groot in de bmw e30 cup 2019 paasraces

De vrije training komt te vervallen na probleem met olie op het circuit

Al vroeg in de morgen stonden er maar liefst 43 coureurs klaar voor de start van de eerste vrije training dit seizoen. Die mede door de combinatie met de BMW Compact Cup uit 58 rijders bestond was het een uitdaging om een mooie plek in dit overvolle veld te kunnen vinden. Helaas konden er in de vrije training niet tot nauwelijks een aantal goede ronden gereden worden omdat er al snel een probleem was met een raceauto die olie op de baan had gelekt. 

Een mooie kans om het ritme terug te kunnen vinden ging hierdoor verloren waardoor de kwalificatie de eerste echte sessie zou moeten gaan worden waarin Délano Schriek zijn eerste ronden in bijna een jaar tijd kon maken. En werd de vrije training gestopt.

Délano Schriek kan zich meten met terugkerende en zeer ervaren rijders

Ook in de kwalificatie lag de uitdaging niet alleen in het rijden van een snelle rondetijd, maar ook in het vinden van vrije ruimte. Waar we hadden verwacht dat we ergens in de top-10 zouden eindigen bleek Délano Schriek ronde-na-ronde sneller en sneller te worden. En zich te kunnen meten met zeer ervaren rijders als Mathijs Bakker en Stefan de Groot die ook weer deelnamen aan de BMW E30 Cup. 

In de in totaal tien gereden ronden wist Délano er in zijn zevende ronde een 2:04.425 uit te trekken. Een snelle ronde die met 0.566 van een seconde verschil op de eerste positie een mooie derde plaats opleverde.

  • 2:03.859 #1 Tobias Kreuger
  • 2:04.393 #2 Mathijs Bakker
  • 2:04.425 #3 Délano Schriek
  • 2:04.724 #4 Robert Westerman
Start van de eerste race van de bmw e30 cup 2019

Een gebroken draagarm maakt eind aan de Paasraces voor Délano Schriek

De start van de eerste race ging goed en zag het er naar uit dat Délano Schriek beter kon wegkomen dan Mathijs Bakker en mogelijk de tweede plaats direct kon gaan overnemen. Bij het ingaan van de Tarzanbocht bleek Mathijs Bakker toch de goede lijn te hebben gekozen en kort achter Tobias Kreuger aan te kunnen sluiten. 

In de eerste ronden van de race konden Tobias Kreuger en Mathijs Bakker een stukje wegrijden bij Délano Schriek maar naarmate de race vorderde leek het erop dat de snelheid stukje-bij-beetje beter werd. Een mooie race lag in het vooruitzicht, zeker gezien het feit dat de twee rijders voor hem ook met elkaar in gevecht wilde gaan, en de mogelijkheden aanwezig waren om het kleine beetje verschil te kunnen dichten. 

Gebroken draagarm maakt eind aan de racedag van schriek motorsport

In de zesde ronde kwam Délano Schriek kort achter de eerste twee rijders aan bij de welbekende Audi S bocht op Circuit Zandvoort. Maar helaas kwam hij hier dit keer niet goed meer doorheen en uiteindelijk naast de baan te staan. Een gebroken draagarm bleek het probleem van zijn uitvallen te zijn en betekende het het einde van onze racedag. 

Een racedag die ondanks haar einde toch als positief kon worden ervaren. De snelheid die was er en we konden ons al snel weer meten met snelle, competitieve rijders. En is het wachten op de volgende racedag.