Délano behaalt racelicentie op Circuit Park Zandvoort

Om mee te kunnen rijden in de DNRT en andere race-klassen moet de rijder in het bezit zijn van een goedgekeurde racelicentie. Op 12 en 13 december 2015 was het voor Délano zover om zijn racelicentie te kunnen halen met 2 leerzame dagen als gevolg.

Zaterdag, 12 december 2015, begonnen alle deelnemers met het maken van een toets waarin alle regels en situaties en de daarbij behorende handeling worden getest. Vrijwel iedereen behaalde deze test en zo ook Délano. De groep met rijders moest door het aantal rijders worden opgedeeld in 2 groepen waarna een aantal elementen werden afgelegd. Van behendigheid tot driften en van rondes rijden op het circuit tot het oefenen van de start kwamen hierbij aan bod.

Delano Schriek Behaalt Racelicentie Bij De Rsz Rensportschool Zandvoort 2015

Op zondag 13 december was het de dag waarin alle rijders nog een aantal keren rondes kon maken op het circuit waardoor er nog het e.e.a. kon worden geoptimaliseerd en tips konden worden gegeven door de begeleiders. Na de ‘warming-up’ was het tijd voor het echte werk: het examen. De deelnemende coureurs behaalde allemaal de ‘B’ licentie van de Rensportschool Zandvoort waardoor er kan worden meegedaan in diverse race-klassen. Zo zal Délano meerijden in de DNRT BMW e30 cup en kunnen we ons gaan opmaken voor het eerste seizoen in de autosport.