De 2e helft van het seizoen gaat van start met podiumplaats

Nadat we begin juni de race hadden gereden op Zandvoort waarin Délano Schriek kon meerijden voor de overwinning, begon de zomerstop. Een mooi moment om de drukke periode van maar liefst 4 races te kunnen afsluiten en de voorbereiding te starten voor het vervolg van het seizoen.

De raceauto van Délano Schriek is voorzien van reclame van een nieuwe en bestaande partner

In de tussenliggende periode voorafgaand aan de race van 5 augustus heeft Schriek Motorsport de raceauto van Délano Schriek een ‘kleine’ update gegeven in de vorm van de bestickering van de auto. De Intrax Suspension Technology aanbieding is van de auto verwijderd en staat vanaf heden het logo van Overal Beeld en Geluid achterop de raceauto en op de zijkanten, spiegels en motorkap staat het logo van onze mediapartner, 255 Design.

Delano Schriek Op Snelheid Tijdens Het Srw Weekend Op Circuit Zandvoort 2017

Met deze nieuwe uitstraling ging de tweede helft van het seizoen 5 augustus weer van start met een 10 ronden en 50 minuten race op de planning.

Kwalificatie grotendeels onder gele vlag

Rond 09.00 uur begon de kwalificatie onder droge, maar bewolkte omstandigheden. Nadat de rijders het circuit op mochten was het Joshua Kreuger die al snel een super tijd van 2.04.- - - had neergezet. Délano wist daarentegen ook al de snelheid te vinden waarna de top 5 vrijwel allemaal de persoonlijk snelste rondetijd in de 5e en 6e ronde hadden neergezet.

Actiefoto Van Delano Schriek In De Bmw E30 Cup

Na zo’n 6 ronden te hebben gereden in de kwalificatie waren er een aantal rijders van de baan gegaan die hierdoor een gele vlag situatie hadden veroorzaakt die niet meer zou worden vrijgegeven. De kans om de rondetijd te verbeteren werd door de situatie onmogelijk waardoor Délano met een verschil van 0.090 van een seconde achter Joshua Kreuger de 2e positie kon innemen met een tijd van 2.04.752. Nico Vertelman van CC-Racing wist zijn BMW e30 op de 3e positie te zetten met een tijd van 2.05.788.

De absolute snelheid zat met name bij Joshua Kreuger en Délano Schriek die als enige rijders de 2.04 wisten te rijden. Een mooi resultaat en uitgangspositie voor de eerste race van de dag die om 13.00 uur zou gaan beginnen.

Spanning in eerste race van de dag al snel verdwenen

Het begin van een race in de BMW E30 Cup is altijd spannend voor de fans van Schriek Motorsport. Niet alleen omdat de start in de BMW E30 Cup altijd spannend is om naar te kijken, maar ook omdat Délano een goede starter blijkt te zijn. Nadat de startlichten waren uitgegaan bleek eigenlijk alleen Joshua Kreuger een enorm goede start te hebben gemaakt en hiermee direct de race te hebben beslist.

Schriek Motorsport Voor Op Een Grote Groep Rijders In De Bmw E30 Cup

Vanaf het ingaan van de Tarbanbocht kon Délano zijn tweede plaats vasthouden en naarmate de race vorderde uitbouwen naar een voorsprong van bijna 3,5 seconden. Met het vallen van de finishvlag betekende dit vooral 53 belangrijke punten voor het kampioenschap waarin we, ook op dit moment, eerste staan en konden we ons gaan voorbereiden op de 50 minuten race later in de middag.

Ook een 2e plaats in de 50 minuten race na spannende gevechten met Nico Vertelman

Tijdens de 50 minuten race zorgde de zon voor mooie omstandigheden op Circuit Zandvoort. Ook hierin was de start een bepalende factor maar wist Délano wel dichterbij Joshua Kreuger te blijven dan de 10 ronden race.

De snelheid zat hem dan ook met name in het groepje van Délano Schriek, Nico Vertelman, Bas Nederlof en Robert Westerman die in het begin van de race niet direct de aansluiting wisten te vinden bij Délano. Naarmate de ronden voorbij gingen en de periode van de verplichte pitstop eraan kwam wisten de rijders het gat naar Délano weer dicht te rijden. Mede doordat Joshua Kreuger ook in deze race afstand had genomen van de achtervolgende groep had Délano geen punt meer om naartoe te rijden waardoor dit in het voordeel van met name Nico Vertelman was.

Nico Vertelman En Delano Schriek In Actie Op Circuit Zandvoort Bmw E30 Cup

Vanaf de 15 minuut zou de pitstraat worden geopend en was het Robert Westerman van de top 5 rijders die als eerste naar binnen zou komen. Hierdoor was het gat van Nico Vertelman en Délano Schriek bijna dicht en hebben we de keuze gemaakt Délano zijn pitstop te laten maken. Hierdoor hadden de rijders achter hem even geen punt om naartoe te rijden en kwam Délano, door iets te langzaam in de pitstraat te hebben gereden, achter Nico Vertelman terug op de baan. En toen ging de race eigenlijk pas echt beginnen nadat we Délano via het pitbord zijn positie hadden aangegeven.

Delano Schriek Maakt Een Pitstop Tijdens Het Srw Weekend Van De Bmw E30 Cup 2017

In het tweede deel van de race moest Délano het gat, welke overigens niet al te groot was, dichtrijden naar Nico Vertelman en deed dit tegen de laatste 10 minuten dan ook. Vanaf dit moment gingen de twee coureurs vrijwel zij-aan-zij over start-finish waardoor het voor fans van beide coureurs nagelbijten was. En wat hebben we kunnen genieten van zowel Délano als van Nico Vertelman waarin Délano de druk dusdanig hoog wist te leggen op Nico Vertelman. Dit resulteerde in de laatste ronde in een fout van Nico Vertelman waardoor Délano de 2e positie alsnog kon overnemen en met een verschil van 0.810 van een seconde over de finish kwam.

Positie in het kampioenschap verstevigd

Door het behalen van de 2e plaats in allebei de races stond Délano ook als 2e op het podium en heeft met het behalen van deze punten zijn koppositie in het kampioenschap kunnen verstevigen.

Podium Van De Bmw E30 Cup Met Een 2E Plaats Voor Delano Schriek Aug2017

24 september is de volgende race op Circuit Zandvoort en gaan we natuurlijk weer strijden voor de podiumplaatsen!